Tiden är det enda rättvisa.

Oj har det redan gått ett år sen sist? Det är nu man vill dra i handbromsen, för det kan väl ändå inte vara meningen att tiden ska gå så här fort? Fast det sägs ju att tiden är det enda som är rättvist här i världen. Det inser även jag, fast jag alltid kämpar emot.

Hur som – året har blixtrat förbi på nya jobbet. Inser att jag nu kanske låter lite löjligt hemlig men det handlar om att hjälpa människor i nöd och reda ut akuta problem. Lär mej massor om människor varenda dag och hittar även nya sidor av mej. Empati är en viktig egenskap. Men även människokännedom och beslutsamhet. Dessutom har jag funnit många nya jobbarkompisar, alla väldigt olika varandra men alltid lika pålitliga och ambitiösa. Det är ett spännande jobb, ganska långt ifrån den journalistiska delen av mitt liv. Men…. den finns kvar. I dagarna skickade jag in ett knäck (=färdigt uppdrag) till en branschtidning om Martinsons, ett framgångsrikt företag i Västerbotten. Det känns alltid kul att lyfta Norrland i olika forum och även roligt att jag fick bra cred på att jag förstått processen jag skulle beskriva.

Nästa uppdrag blir ett företagsreportage från närområdet, PLUS att jag ska skriva lite häst snart. Jag har varit lyckligt lottad att få skriva för flera hästtidningar om mitt stora intresse genom åren och då känns det ju mer som en ynnest, inte ett jobb. Känns alltid som att jag gör det med vänstern, lätt som en plätt 🙂

På tal om hästar – ingen här trodde väl att jag inte skulle berätta om hur det går med den nya rödhåriga arbetskamraten?


Visst inte. Bakkegårds Accent (kallas Acke) supersnäll att hantera från marken då vilket barn som helst kan leda honom i en sytråd. Men sätt dig upp och du får se på blixtar och dunder. Kvick och reaktiv som en riktig powerponny. Om än jag faktiskt bara har ramlat av en gång, då för att jag inte skärpte till mej. Men han lär mig OCKSÅ massor, jag har blivit en så sjukt mycket bättre ryttare på ett år att det känns omöjligt. Just nu jobbar vi med lugna galoppfattningar och förvänd, i dag med ny magisk känsla. Men vi har ju bara börjat så var ska det sluta?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s